SM Klubblag

Publicerat: 0001-01-01 00:00 - Skrivet av Johan Tapper

SM Klubblag division 1 östra herrar avgjordes på Mälarö GK Skytteholm den 20 - 22 juli. Efter fem spännande ronder stod Österåkers GK som segrare!

Efter 3 dagars spel avgjordes SM Klubblag Division 1 Östra på Mälarö GK Skytteholm. Speciellt spännande blev avslutningen då de lag som låg sämst till inför sista dagen gjorde bäst resultat i de avslutande singel-spelet. Det blev särspel om 12te platsen. De 4 lagen med placeringarna 12 – 15 flyttas ned till division 2 igen. Det var Ågesta GK och Sollentuna GK som gjorde upp vem som skulle vara kvar och vem som skulle flyttas ned och där Ågesta GK slutligen tog 11 platsen genom att besegra Sollentuna GK.

Laget från Österåker GK tog sig förbi både Djurgårdens IF Golf och Djursholms GK med 2 slags marginal sista dagen och blev gruppsegrare. Det betyder att de flyttas upp till högsta nivån nästa år, dvs Lag SM. Grattis till Österåker GK!

Hur gick det då för Mälarö GK Skytteholm? Nya i division 1 i år. Laget spelade stabilt alla 5 ronderna och landade på totalt -1 vilket innebar en 8de plats och en fortsättning i division 1 nästa år. Laget bestod av Rasmus Tamker, Jakob Liljedal, Erik Rengardt, Anton Hammarlund, Filip Sundin och Ivar Blohm. Lagkapten var Philip Börjesson.

Hela arrangemanget, som var klubbens ansvar, fungerade mycket bra och det enda problemet som uppstod var ett tvunget avbrott på 1 timme på fredagen p.g.a. åska. Olle Blohm var tävlingsledare och hade hjälp av 2 domare från förbundet, 12 medlemmar som ställde upp som funktionärer samt en hel del hjälp från bolaget. Speciellt från Johan i receptionen. Anders och banpersonalen hade sett till att banan var i toppskick vilket resulterade i att vi fick en hel del positiva omdömen från de gästande spelarna. Även krogens mat och insatser uppskattades. Speciellt uppskattades det att krogen bl.a. serverade hamburgare 22.00 på fredagskvällen efter avslutade rond 4.

Stort tack till alla involverade!

Mälarö GK Skytteholms laguppställning 2023

Segrande laget!