Gruppkval Teen Cup

Publicerat: 2023-07-04 15:41 - Skrivet av Johan Tapper

Gruppkvalet i Teen Cup avgjordes på 18-hålsbanan lördagen den 1 juli!

I strålande sol med härliga sommarvindar avgjordes steg 2 i Teen Cup, gruppkval, på Mälarö GK Skytteholm. Nästan 50 juniorer från olika Stockholmsklubbar i åldrarna 13–16 år, både flickor och pojkar, tävlade.

Från Mälarö GK Skytteholm deltog Gustav Werme P13, Rocco Bergström P14 och Vincent Grip P16. Allra bäst gick det för Rocco som vann sin klass, även Vincent kom på prispallen som trea i sin klass. I Gustavs klass var det inte så många som tävlade så Gustavs fina tredjeplats räckte tyvärr inte till för vidare avancemang. Men för Rocco och Vincent väntar nu Regionskval den 9 augusti på Djursholms GK som är det sista steget innan den stora riksfinalen!

Vi önskar Rocco och Vincent ett stort lycka till och hoppas dom når finalen Riksfinalen 2–3 september på Varbergs GK.

Vi vill även rikta ett stort tack till alla ideella funktionärer som ställde upp under dagen, det är tack vare er som vi kan arrangera tävlingar likt dessa!

Text: Britt Bergström, tävlingsledare

Vad är Teen Cup?

Teen Cup är en av världens största golftävlingar för juniorer. Teen Cup är ofta den första golftävlingen juniorer deltar i. 

Resan börjar på hemmaklubben, vi arrangerar i princip alltid Klubbkval torsdagen i midsommarveckan i samband med vårt sommarläger. Anmälan sker via Min Golf.

För de som placerar sig bäst i klubbkvalet i respektive åldersklass väntar gruppkval. Efter gruppkvalet väntar regionkval och tävlingen avslutas sedan med den stora riksfinalen.

Rocco Bergström som vann P14-klassen gratuleras av tävlingsledare Britt Bergström

Rocco Bergström som vann P14-klassen gratuleras av tävlingsledare Britt Bergström