En säsong med en extra krydda

Publicerat: 2022-09-13 14:24 - Skrivet av Johan Tapper

I år har vi satsat på att ge helgspelarna det lilla extra. Värdefullt, säger spelarna. Roligt, säger banvärdarna.

Var tionde minut går det ut en ny grupp förväntansfulla golfare, trycket på helgerna är stort, det är lätt att det blir stopp någonstans och vi har många gäster som kanske spelar hos oss för första gången.

- Man kan väl säga att det här med banvärdar har två funktioner, säger Håkan Nordin som håller i säsongens planering. Först och främst ska man känna sig välkommen, när man kommer för sitt första utslag på vår fantastiska bana, sedan är det också viktigt att påminna alla om greenlagare, kratta i bunkern och även påminna om att hålla fart på banan.

Håkan tycker det är roligt att engagera sig i klubben, man träffar andra medlemmar och känner att man bidrar till varandras bästa. Så känner även Christina Gezelius, som idag är banvärd tillsammans med sin man.

- Jag arbetar i styrelsen också, säger hon, och då blir det lätt att man säger ja till mer när frågan kommer. Dessutom är det alltid roligt att småprata lite med både gäster och medlemmar. Idag fick jag till exempel ett par idéer för styrelsearbetet framåt.

Spelarna uppskattar också att få småprata före utslag, det lugnar eventuella startnerver. Och de tycker om att banvärdarna ser till att alla slår ut på rätt tid, åker runt på banan och kollar om det står still någonstans och kanske ger lite tips för den kommande rundan. En del blir glatt överraskade och säger att de önskar att deras egen klubb också hade engagerade banvärdar.

Sex timmar en lördag eller söndag för att få uppleva det här, och att få ge andra en extra härlig golfupplevelse, det måste man ju göra. Dessutom bjuds man på en härlig lunch. Håkan skrattar när jag frågar vad som krävs för att bli banvärd.

- Ja du, ett glatt humör och att lyckas komma i tid en lördag- eller söndagmorgon. Det är nog allt. Eller ja, du behöver tala om det för mig också, så jag kan lägga in dig i planeringen! De som är banvärd för första gången brukar jag para ihop med någon som varit med förr. En del vill gå tillsammans med sin partner och få några mysiga timmar tillsammans på klubben.

I år gjorde Håkan en ordentlig kick-off också för alla banvärdar, en uppskattad kväll uppe i vår fina restaurang. Anmäl dig till Håkan redan nu, så är du säker på att få en plats som banvärd nästa år!

Innan vi släpper Håkan måste vi ju få veta vad hans eget bästa utslag är!

- Goda 220 meter, säger han och vi anar en stolt glimt i ögat.

Text: Susanna Stensdotter

Håkan Nordin, ansvarig banvärdar

Håkan Nordin, ansvarig banvärdar