Skytteholm Open 2020

Årets Skytteholm Open är tyvärr inställd.

Vinnare i Skytteholm Open 2019 Erik Jonasson. Foto: Patricia Wadensjö

Vinnare i Skytteholm Open 2019 Erik Jonasson. Foto: Patricia Wadensjö

Tanken var att genomföra Skytteholm Open 2020, för femte året i rad. Vår mästerskapstävling över 36-hål som ingår i Future Series, nivån under SGT Touren. Men tyvärr är vi tvungna att ställa in på grund av coronapandemin. Allt för många osäkra parametrar gör att vi skjuter upp tävlingen till nästa år.

Förra årets tävling

2019 års segrare i Skytteholm Open var Erik Jonasson. Med ett fantastiskt resultat på 133 slag, efter ronderna 64 och 69, vann han med ett slag framför Linus Sandberg. Erik kommer från Djursholms Golfklubb och vinsten var hans första som proffs. Bäste amatör blev Jakob Liljedal från Troxhammars GK med 144 slag, efter ronderna 73 och 71.

Tävlingen spelades den 20-21 september och bjöd spelarna på en helt annan utmaning än tidigare. I tre år har Skytteholm Open legat under semesterveckorna i juli/augusti. Nu var avsikten att bjuda en något tuffare bana, mer vind och höstkänning. Fredagen var också ganska kall med frost i semiruffen på morgonen. Trots det var resultaten låga med två scorer på tangerat banrekord, 64 slag. Dag två visade upp ett helt annat väder. En solig höstlördag med temperaturer runt 19 grader och starkare vind. 

Vår bana får idel lovord av dessa spelare. Banarbetarna gör verkligen sitt yttersta för att skapa en tävling av högsta klass. Greenernas kvalité kan mycket väl vara bäst i landet den här tiden på året. 

Under torsdagen den 19:e spelades även en Pro/Am för alla sponsorer. Först en clinic med Niklas Bruzelius, sen en god lunch och därefter en lagtävling, tre amatörer och ett proffs. Nio lag kom till start och vinnare blev Löfgrens Affärsanalys (med Erik Jonasson i laget.) Bäste proffs under Pro/Am blev Linus Lilliedahl med 68 slag. Utan sponsorer är tävlingen inte möjlig, så ett stort tack till alla.

 

Jakob Liljedal (bäste amatör) och Vinnaren Erik Jonasson. Foto: Patricia Wadensjö

Jakob Liljedal (bäste amatör) och Vinnaren Erik Jonasson. Foto: Patricia Wadensjö

 Sponsorer:

Entrab, Konsumentföreningen Stockholm, ICA Tappström, TGSL Gruppen, Löfgrens Affärsanalys, Planing och Utveckling i Stockholm AB, Löfa Elberäkningar, Tyger & Sånt, PLM Rör & Vent, T.F Redovisningskonsult, Märsta förenade Åkeriföretag, Teknisk Partner

som med sin insats stöttat Mälarös juniorverksamhet