Skytteholm Open 2019

Vinnare i Skytteholm Open 2019 Erik Jonasson. Foto: Patricia Wadensjö

Vinnare i Skytteholm Open 2019 Erik Jonasson. Foto: Patricia Wadensjö

Erik Jonasson heter årets segrare i Skytteholm Open. Med ett fantastiskt resultat på 133 slag, efter ronderna 64 och 69, vann han med ett slag framför Linus Sandberg. Årets vinnare kommer från Djursholms Golfklubb och vinsten är hans första som proffs. Ett stort grattis till Erik, hoppas du kommer tillbaka och försvarar titeln.

Bäste amatör blev Jakob Liljedal från Troxhammars GK med 144 slag, efter ronderna 73 och 71. Starkt Jakob!

Få hemmaspelare var annars med i tävlingen. Niklas Bruzelius hade lägst score med 142 slag, efter ronderna 70 och 72, vilket gav en delad tionde plats.

Tävlingen spelades i år 20-21 september och bjöd spelarna på en helt annan utmaning än tidigare. I tre år har Skytteholm Open legat under semesterveckorna i juli/augusti. Nu var avsikten att bjuda en något tuffare bana, med mer vind och höstkänning. Och fredagen var också ganska kall med frost i semiruffen på morgonen. Trots det var resultaten låga med två scorer på tangerat banrekord, 64 slag. Dag två visade upp ett helt annat väder. En solig höstlördag med temperaturer runt 19 grader och starkare vind. 

Vår bana får idel lovord av dessa spelare. Banarbetarna har verkligen gjort sitt yttersta för att skapa en tävling av högsta klass. Greenernas kvalité kan mycket väl vara bäst i landet just nu. Hårda och jämna med en fart runt 12 på stimpeln. 

Men som alltid, ingen tävling utan funktionärer. Stort tack till alla som hjälpte till, till Lena & Göte och alla i köket, och alla ni i receptionen.

Under torsdagen den 19:e spelades även en Pro/Am för alla sponsorer. Först en clinic med Niklas, sen en god lunch och därefter en lagtävling, tre amatörer och ett proffs. Nio lag kom till start och vinnare blev Löfgrens Affärsanalys (med vinnaren Erik Jonasson i laget.) Bäste proffs under Pro/Am blev Linus Lilliedahl med 68 slag. Utan sponsorer är tävlingen inte möjlig, så ett stort tack till alla.

 

Jakob Liljedal (bäste amatör) och Vinnaren Erik Jonasson. Foto: Patricia Wadensjö

Jakob Liljedal (bäste amatör) och Vinnaren Erik Jonasson. Foto: Patricia Wadensjö

 Årets sponsorer:

Entrab, Konsumentföreningen Stockholm, ICA Tappström, TGSL Gruppen, Löfgrens Affärsanalys, Planing och Utveckling i Stockholm AB, Löfa Elberäkningar, Tyger & Sånt, PLM Rör & Vent, T.F Redovisningskonsult, Märsta förenade Åkeriföretag, Teknisk Partner

som med sin insats stöttat Mälarös juniorverksamhet