Skytteholm Open 2021

Äntligen var det återigen dags för Skytteholm Open. Stor nyhet för i år var att det även bjöds på en damklass. Två klasser med 50 000 var i prisumma.

Det blev en lite kall och blåsig tävling i år. Utslagsgivande är väl ordet. Resultaten mer rimliga än tidigare då årets vinnare, Jakob Hansson från Haninge GK, vann på fem under par, 139 slag (69 70). Jakob avslutade med en tvåmetersputt för vinst med ett slag före Olof Ryberg från Österåker. 2019 vann Erik Jonasson på elva under par. Sannolikt var det vinden och de fyra nya Tee I som var den stora skillnaden.

Damklassen vanns av Isabell Ekström, Golfuppsala, som gick på par, 144 slag, (69 75). Lite nervöst på slutet men hon vann till slut med två slag över Ebba Wittström från S:t Arils golfklubb. Det var roligt att se att tee III för damerna var en liknande utmaning som Tee I för herrarna.

Banan får otroligt mycket lovord och greenerna var hårda och fina. Det är få banor som kan visa upp den här kvalitén så sent på året. Hatten av för all banpersonal som jobbat hårt dagarna innan tävling. Det märks att det är mycket jobb men också att det är roligt att få visa upp en bana på den här nivån.

Stort tack till våra sponsorer, restaurangen, receptionen och alla funktionärer som hjälpte till att göra en lyckad tävling.