MGT Info

MGT – Mälarö Golf Tour

MGT är en säsongstävling som funnits på Mälarö GK i många år. Man kan se tävlingen som ett inofficiellt säsongs-km eller bara som ett kul sätt att lära känna nya hängivna golfare.

Tävlingen går alltid från back tee och utan handicap. Spelformen är slagspel och för att få delta så måste du ha singel-handicap. Vid varje deltävling delas poäng ut efter resultat som sedan sparas till en avgörande final i slutet av säsongen.

Varför bör jag spela MGT?

Man blir bättre av att tävla. Det är även kul att mäta sig med de bättre spelarna i klubben, eller fajtas med de som ligger närmst i resultatlistan. Elitlaget tas även ut med MGT som stöd.

Dessutom så vet alla att det är juniorerna som är klubbens framtid. MGT är en viktig morot och ett genomförbart mål. Det är här man som junior kan fostras och lära sig av de äldre mer erfarna spelarna. Det är här man ska vilja vara med och slåss om poängen och ha en chans att komma tillbaka nästa gång om det inte gick som väntat. Eller nästa år.

Poängräkning?

När det gäller poängutdelningen på MGT:s deltävlingar så är det resultatet som är det viktiga. Delar du resultat med någon så är din prestation lika viktig och du får därför samma poäng. Resultatet efter blir inte heller det påverkat av att någon delat platsen före. Detta ger alla mer att spela för och det blir jämt. Du kan avancera vid varje deltävling och det blir en tätare och roligare tävling där det sällan är klart innan finalen spelats.

Ledarboll?

Första omgången lottas alltid, men efter omgång 1 och fram till finalen så är det ledarboll som gäller för de som varit med tidigare och har ett resultat i OOM. Nytillkomna spelare går ut först och lottas in. Nästa gång kanske man går i ledarboll. Detta gör att varje deltävling blir ännu viktigare och att det finns något att spela för.

Får man inte spela med samma personer varje gång då?

Inte nödvändigtvis. Om man är ett gäng som har samma resultat gång efter gång så finns chansen att det blir så. Poängräkningen som nämndes tidigare gör dock att det lätt blir omflyttningar och ligger man lika med någon så blir det lite ”match i matchen”. Har man en dålig dag så kan man ändå kämpa vidare på att slå den man delar plats med.

Törs man vara med?

Självklart! Alla ska uppträda med golfvett och vara ambassadörer för klubben och dess lag. Det kan vara tufft i kylan och blåsten på våren, men det ska vara tufft! MGT är en tävling där klubbens bättre spelare möter varandra. Det är seriöst men vänligt och nykomlingar välkomnas alltid. För att få ut mest av ditt deltagande och ha roligt så bör du kanske testa att spela banan från back tee innan du ger dig på att tävla. Se det som en utmaning och ett sätt att lära känna nya medlemmar och kanske snappa upp ett och annat. Alla har varit i samma sits och förståelsen är därför stor. Hoppas vi ses!

Christian Cederlöf – tävlingsledare MGT