Golfvecka 2013

En singeltävling samt tre partävlingar står på programmet.

S - Dubbel-Tee
P - 2 generationer
P - 3 x p
P - 2-mannascramble (kanonstart med grillbuffé efter spel)

Onsdag - 2013-07-10

DUBBEL-TEE  --  Resultat

18 hål. Singel - slaggolf
En klass för damer och en klass för herrar.
Dam spelar gul/röd tee. Herr spelar vit/röd tee, 9 hål från resp tee.
Du väljer själv från vilket tee du vill spela hålet.
Totalt ska du ha 9 hål från vardera tee när du är klar.
Spelhandicap räknas ut enligt följande: Du tar din spel-hcp över 18 hål från resp. tee och delar med 2. En decimal räknas, t.ex. 18 + 13 = 31 / 2 ger spel-hcp 15,5.
OBS! Spel-hcp som visas på Min Golf stämmer ej.
Kvalificering till Mästarmötet.

Torsdag - 2013-07-11

2 GENERATIONER  --  Resultat

18 hål. Irish Greensome.
Med två generationer menas att åldersskillnaden ska vara minst 20 år. Inget krav på släktskap.

Irish greensome
Bägge spelarna slår ut från tee och sedan, på hål med par 4 och par 5, slå ett slag till på partnerns boll. Därefter väljer man vilken boll man vill fortsätta att spela på.

Fredag - 2013-07-12

3 x 9  --  Resultat

27 hål. Valfri partner. 9 hål vardera av fyrboll, greensome och foursome.

Fyrboll
Två spelare bildar sida. Det bästa resultatet på varje hål är sidans resultat på hålet. Vardera spelarens resultat måste kunna identifieras på scorekortet.
Greensome
I greensome, som är en modifierad form av foursome, slår båda spelarna ut på varje hål och får därefter välja med vilken av de båda utslagna bollarna de vill fortsätta.
Den som inte slog ut den valda bollen spelar andra slaget och sedan slår de vartannat slag på samma sätt som i foursome.
Foursome
I foursome spelar två spelare på samma boll och slår vartannat slag på denna samt spelar växelvis från utslagsplatserna. Har t ex spelare A slagit ut på hål 1 skall han sedan slå ut på samtliga udda hål. Hans partner B skall då slå andra slaget på första hålet och, oavsett vem som hålar i bollen, slå ut på hål nr 2 samt därefter slå ut på samtliga jämna hål.

Lördag - 2013-07-13

2-MANNASCRAMBLE --  Resultat

18 hål. Kanonstart kl. 13.00. Grillbuffé efter avslutat spel.
Valfri partner, anmälan görs lagvis.
Specialregel: Spel-hcp är 25% av lagets sammanlagda spel-hcp, dock ej högre än den lägsta spel-hcp av de två i laget.
50% av startavgifterna skänks till Cancerfonden.
Startavgift: 300/250 kr per spelare som avser tävling samt grillbuffé exkl. dryck.
Kom i tid så ni hinner gå ut till ert starthål.

Scramble
Varje lag består av två spelare. Båda spelarna slår sin boll från tee. Därefter väljer laget den bäst placerade bollen och markerar denna. Därefter placerar tävlarna i valfri ordning sina bollar inom 15 centimeter och spelar sina slag. Spelet fortsätter på samma sätt, dock att man i bunker återskapar läget t.ex. genom att kratta. Så länge någon i laget kan förbättra resultatet är hålet ej avslutat. (Detta innebär t.ex. att hålad kortputt eller hålat dubbelslag inte behöver innebära att hålet är avslutat).