Juniortävlingar

Tävlingar på andra banor

SGDF Mini tour

SGDF Mini Tour vänder sig till yngre spelare. Det är ett bra sätt att komma ut och tävla/spela på annan bana samt träffa andra juniorer. Den spelas över 9 hål från röd tee, poängbogey med handicap.

SGDF Mini Tour är öppen för flickor och pojkar som är 16 år eller yngre med handicap 18,5-54.

Anmälan sker via Min golf.

 

SGDF Rookie tour

SGDF Rookie Tour är avsedd att ge yngre spelare en möjlighet att spela på andra klubbar och få tävlingserfarenhet, över 18 hål med handicap.

Tävlingen är öppen för pojkar 18 år och yngre, flickor 21 år och yngre som representerar klubb inom SGDF. Spelare som har lägst hcp 5,0 och högst 30,0 får delta. Pojkar spelar från blå tee och flickor spelar från röd tee.

Anmälan sker via Min golf.

Omgång 4 av Rookie tour spelas i år på Mälarö GK den 29 juni.

 

Skandia Tour

Allmänt

Skandia Tour är golfens ungdomstour. Med upp till 23 tävlingar per tävlingsomgång är det ett fantastiskt trappstegssystem för dig som golfspelande ungdom. Trappan består av 3 steg, First, Future och Elite. Tävlingarna ser olika ut på de olika nivåerna och mellan olika omgångar. Allt från 18 hål slaggolf tilll 4 dagars matchspel (JSM) på elitnivå.

Touren spelas över sex omgångar från maj till september. Du spelar individuellt men representerar din klubb. Tävlingen spelas utan handicap.

För att spela på Skandia Tour behöver du betala en touravgift. Denna avgift ger dig tillträde till tourens anmälningssystem på Min Golf.

 

Skandia Tour First

Är tourens första nivå och inkörningsporten för dig som vill komma igång och tävla, oavsett om du vill bli bäst i världen eller bara tycker det är kul att tävla och träffa kompisar. Varje golfdistrikt/region anordnar sina egna tävlingar men de ligger alltid tidsmässigt i anslutning till Future och Elite. Anmälningsavgift: 200 kr/tävling.

 

Skandia Tour Future

Tourens andra nivå. Hit tar du dig antingen med hjälp av rankingpoäng eller genom att du spelat dig till en uppflyttningsplats på Skandia Tour First. Motståndet har blivit lite tuffare och du kan ibland behöva åka till granndistriktet för att tävla. Spelas på sju spelplatser varje omgång. Anmälningsavgift: 300 kr/tävling.

Hcpgräns 12 för pojkar och 15 för flickor. 36 hål slagtävling, omgång 3 och 4 spelas över 54 hål.

 

Skandia Tour Elite

Tourens tredje nivå och där med det högsta steget på Skandia Tour. Hit tar du dig på samma sätt som i de andra stegen, det vill säga genom rankingpoäng eller uppflyttningsplats. På denna nivå får du tävla mot Sveriges bästa juniorer och chans till att spela junior-sm i slagspel och matchspel. Tävlingarna är fördelade över hela Sverige. Skandia Tour Elite spelas på en plats varje spelomgång, minst över 54-hål och oftast under 3 - 4 dagar.