Rickard Nilssons minne

ÄNDAMÅL

Tävlingen och stipendiet är till för att hedra minnet av Rickard Nilsson som varit PRO på Troxhammar GK och för att stödja juniorer som uppfyller kriterierna.

Den första upplagan av tävlingen till Rickard Nilssons minne går av stapeln lördagen den 2 oktober. Det är många som minns Rickard Nilsson med glädje och vill bidra till att göra tävlingen så bra som möjligt. Priserna sponsras av Cobra/Puma, Indoor golf group, Future Travel, Srixon, Footjoy samt flera andra golfklubbar.

Tävlingen spelas i lottade 5-mannalag med gemensam kanonstart. På flera hål under rundan kommer det att vara några, på korthålen kan du bidra till fonden genom att utmana klubbens junior- och elitspelare om du kommer närmare flaggan.

Alla intäkter under tävlingsdagen går till fonden Rickards minne. Av anmälningsavgiften går 70 kronor till fonden Rickards minne och 30 kronor till Cancerfonden.

I och med att alla Pandemirestriktioner hävs den 29 september kommer vi att starta dagen med frukost i krogen. Anmäl ditt deltagande i frukosten i samband med anmälan, frukosten kostar 70 kronor. Har du redan anmält dig till tävlingen hör av dig till kansliet om du vill lägga till frukosten.

Anmälningsavgiften är 170 kronor inklusive frukost eller 100 kronor utan frukost.

Anmälan till tävlingen, Rickard Nilssons minnne, hittar du här >>

Stipendiet är på 10 000 kr och delas ut till en junior med stort engagemang för golf.

Idrottsansvarig och juniorkommittén utser stipendiaten i samverkan med klubbarnas PRO:s efter följande kriterier.

VEM KAN ERHÅLLA STIPENDIET

1. Medlem (junior) i endera Troxhammar GK eller Mälarö GK som tränar och tävlar aktivt för någon av klubbarna.
  2. Kamratskap (junioren uppvisar ett mycket gott kamratskap och samarbetsförmåga mot både ledare, kamrater och övriga medlemmar på klubbarna.
  3. Kunna uppvisa en plan för sin golfsatsning och utveckling (ex, tävlingsplanering, personligt brev med motivering till att få priset).
  4. Hög träningsnärvaro och utvecklingsresultat.
  5. Kunna uppvisa ett bra tävlingsresultat under säsongen.
  6. Behov av stöd till ex utlandsresa, träning och/eller tävling.

Om det något år inte finns underlag för att dela ut priset, så skjuts priset upp och priset kan då delas ut till två personer kommande år.

Stipendiet finansieras genom en donation från Rickard Nilsson, gåvor från andra enskilda och genom deltagaravgifterna i tävlingen Rickard Nilssons minne.

ANSÖKAN OM STIPENDIET

Ansökan om stipendiet ska skickas in till klubbarnas Idrottsansvarige (johan@troxhammargk.se) senast den 15 september årligen. Använd blankett nedan.

Stipendiet delas ut i samband med prisutdelningen vid årets sista tävling på Troxhammar GK - Rickard Nilssons Minne.