Landslagsmannen Erik Rengardt

Efter sina upprepade succéer på Junior Masters Invitational (JMI) touren blev vår junior Erik Rengardt uttagen att representera Sverige i Quadrangular Nordic Match på Öijareds GK. Fyrlagsturneringen bestod av Sverige, Kanada, Finland och Estland som mötte varandra över tre dagars matchspel.

Det svenska laget bestod av Hugo Stark (Halmstad GK), Malte Lindell (Landeryds GK), Alexander Lindström (Ringenäs GK) och vår egna representant Erik Rengardt (Mälarö GK). Tränare för laget var Mikael Detterberg Imstedt och Martin Olsson.

Så hur gick det då för Erik och Sverige? Med två segrar och en oavgjord var Erik en starkt bidragande orsak till att Sverige gick obesgrade genom turneringen och slutade på en första plats, 0,5 poäng före tvåan Estland, följt av Finland och slutligen Kanada som kammade noll.

Grymt jobbat Sverige i allmännhet och Erik Rengardt i synnerhet, fantastiskt kul tycker vi på Mälarö GK Skytteholm!

Ny succé för Erik Rengardt

Junior Masters Invitational (JMI) på Täby GK anses vara en av de mest prestigefyllda tävlingarna på touren och lockar de allra bästa, så även Mälarös duktiga juniorer Erik Rengardt och Anton Hammarlund.

Deltagarna var garanterade två varv och efter det drogs kvalgränsen som i år landade på +15 och sedan var det ett avslutande varv där placeringarna skulle bestämmas.

Så hur gick det för våra grabbar?
Efter en tung första dag spelade Anton upp sig och gick totalt åtta slag bättre dag två än dag ett, det räckte tyvärr inte hela vägen för att klara kvalgränsen.

För Eriks del så blev dag ett en stabil historia, bortsett från en dubbel bogey och en bogey så inkasserade han tre birdies och resten par och landade totalt på 72 slag (PAR). Efterföljande dag visade Erik inga nerver alls och sköt 71 slag (-1) och han hade skapat sig goda möjligheter att klara sitt mål att nå en topp 10 placering. Sista dagen höll Erik återigen ihop spelet bra och han signerade ett scorekort på 74 slag (+2) ett resultat som räckte till en ensam fjärde plats i tävling och en slutscore på +1.

Vi på Mälarö GK Skytteholm säger grymt jobbat till både Anton och Erik!

Ryder Cup 2019

Torsdagen den 8:e augusti gick drabbningen mellan juniorerna och seniorerna av stapeln på hål 19-27. Matchformen var tre hål scramble, tre hål foursome och avslutningsvis tre hål match. Allt spelades med HCP och där varierade det från 2,8 till 43 men i golf kan alla spela tillsammans.

Hur gick det då? Seniorerna gjorde sitt bästa men de rådde inte på juniorerna utan fick lyfta hatten och gratulera Mälarös duktiga juniorer som tog hem segern.

Detta var första gången på vad vi hoppas ska bli en rolig tradition, där antalet deltagare bara ökar år för år och givetvis vill vi ha fler flickor och kvinnor.

Vi säger stort grattis till juniorerna!!!