LOKALA REGLER 2019 FÖR MÄLARÖ GOLFKLUBB

Golf spelas enligt Regler för Golfspel. Spel- och tävlingshandboken kapitel 1 till 3 samt följande Lokala regler:

LOKALA REGLER OCH TILLFÄLLIGA LOKALA REGLER

Under vissa perioder kan det förkomma Tillfälliga lokala regler, dessa anslås separat. Därutöver gäller följande lokala regler för allt spel på klubben såvida inget annat anges i samband med en enskild tävling.

PLIKT FÖR BROTT MOT LOKAL REGEL (om inget annat sägs i den lokala regeln):

Allmän plikt (förlust av hål i matchspel eller två slags plikt i slagspel).

1. Out-of-bounds (Regel 18.2)

• Gränsen för out-of-bounds på hål 21, 22 och 23 definieras av den inre kanten av staketstolparna som är en del av elektriskt vildsvinsstängsel.
  • En boll som blir liggande på eller bortom vägen mellan hål 12 och 27 är out-of-bounds även om den blir liggande på en annan del av banan som är innanför banans gräns på andra hål.

2. Speciella eller tvingande lättnadsförfaranden

• Om en spelares boll ligger på banan och inom två klubblängder från det elektriska gränsstaketet på hålen 21, 22 och 23 får spelaren, utan plikt, ta lättnad enligt Regel 16.1 och då som referenspunkt använda punkten som är två klubblängder från staketet och är på samma avstånd från hålet.
  • Områden identifierade med blå pinnar med grön topp är spelförbudszoner som skall behandlas som onormalt banförhållande. Lättnad utan plikt för störande inverkan av spelförbudszoner måste tas enligt regel 16.1f.

3. Onormala banförhållanden (Regel 16) och organiska delar av banan

a. Mark under arbete

1. Alla områden som identifieras med blå pinnar eller på annat sätt angetts är mark under arbete.
  2. Områden i bunkrar där sand har förts bort av rinnande vatten vilket gett upphov till djupa fåror genom sanden är mark under arbete.
  3. Vit spraylinje runt om ett område definierar gränsen för mark under arbete.
  4. Bunkersidorna uppbyggda av konstgräs är en organisk del av banan. Regel 8.