9-hålsbanan

Hål 19-27 öppnade 2003 och är därmed den yngsta slingan på anläggningen. Slingans greenområden byggdes om 2007 och såddes då med krypven på greenerna. På denna slinga möts man av fler vattenhinder.

Hål 19-27

Hål 21

Hål 19-27 utgör anläggningens 9-hålsbana och till skillnad från 18-hålsbanan är det oftast lite snårigare ruff och fler vattenhinder.

Slingans båda par 3 hål vaktas av vattenhinder så det gäller att verkligen ha precision från och ta sig över dessa hinder. 19-27 har två par 5 som absolut är nåbara för den djärve golfspelaren. Avslutningshålet hål 27 är ett riktigt utmanande hål med out of bounds till höger och vatten som är i spel till vänser på utslaget. Om man väljer att spela säkert från tee och slå sig kort om vattnet blir istället inspelet rejält långt med både out of bounds till höger och vatten till vänser, men vem gillar inte utmaningar?

Vintergolf

Hål 20 på vintern

Hål 19-27 är öppet året runt med sommargreener och trots det håller den fantastisk kondition på sommaren. När golfabstinensen blir för stor och man tröttnat på att stå inne i ett tält är det perfekt att kunna gå 9 hål mitt i vintern. Vill man gå två varv (18 hål) på 19-27 är det viktigt att man bokar två tider.

Värt att tänka på är att bollen går kortare på vintern i den kalla luften så det är alltid bra att gå upp en eller till och med två klubbor. I receptionen kan man såklart köpa vantar, mössor och allt man behöver för att inte frysa när värmen är på andra sidan jorden.

När receptionen är stängd betalas greenfee via swish.

Greenfee ska alltid erläggas innan man slår första slaget.

På Mälarö GK Skytteholm är vi verkligen stolta över att det alltid går att spela golf hos oss.